Ribolina kužina

Rižoto s škampima

Sastojci:

  • 300 g Scotti riže
  • 400 g očišćenih repova škampa
  • 4 češnja češnjaka
  • vezica peršina
  • riblji temeljac
  • 50 g maslaca
  • maslinovo ulje
  • 1,5 dl bijelog vina
  • sol, papar

 

Priprema:

Na zagrijano maslinovo ulje dodajte dio sitno sjeckanog peršina i sjeckani češnjak, tek toliko da češnjak zamiriše. Potom dodajte očišćene repove škampi (ukoliko nemate svježe, preporučamo zamrznute Ledo gambere) i podlijte ih ribljim temeljcem i vinom. Pustite da vino iskuha. Za to vrijeme u drugoj posudi do pola zakuhajte rižu na ribljem temeljcu. Na pola kuhanu rižu dodajte umaku od škampi i podlijevajte toplim temeljcem dok se riža ne skuha. Dodatno posolite po potrebi. Ugasite štednjak i u topli rižoto umiješajte maslo. Pospite preostalim peršinom i servirajte toplo.